Landgoed Overcinge

Voor mensen die Eursinge te Havelte nog niet kennen is het altijd een aangename verrassing als ze kennis maken met deze mooie omgeving. De aangename schoonheid en de beschermende beslotenheid van de omgeving gecombineerd met de gunstige ligging en bereikbaarheid ten opzichte van de randstad maken deze Drentse streek uniek.

Het Eursingerhof, een 18e eeuwse boerderij, maakt met negen andere monumentale boerderijen deel uit van het voormalig landgoed Overcinge, welke nog altijd trots over de landerijen uitprijkt.

Heerlijk wandelen in de bossen, genieten van de natuur met zijn prachtige doorkijkjes en vergezichten. Oog in oog staan met een ree? Dat kan hier zeker gebeuren.

Landgoed Overcinge
Nabije omgeving

Nabije omgeving

De omgeving van Het Eursingerhof leent zich uitstekend voor een wandel of fietstocht. De vele fietsroutes leiden langs vriendelijke dorpen en door prachtige natuurgebieden zoals; het Holtingerzand met zijn hunebedden, het Dwingelderveld en de Weerribben.

Tip! het Toeristische Informatie Punt Havelte, te vinden bij de Toegangspoort Holtingerveld, heeft een uitgebreide selectie van kaarten te koop.

Op www.eindjeomindrenthe.nl zijn ook verschillende routes te downloaden.

Golfclub Havelte met zijn 18-holes golfbaan met A-status geeft een geweldige golfervaring midden in het Drentse landschap.

Giethoorn ‘het Nederlands Venetië’ is een ware aanrader, en het huren van een fluisterboot geeft een geweldige ervaring.

Horeca & Winkels

Havelte en omgeving voorziet in tal van diverse horeca gelegenheden. Van uitgebreid dineren bij restaurant ‘Ludiek‘ in Havelte of ‘Onder de Eiken‘ in Dwingeloo tot de heerlijkste pizza’s van de regio bij ‘Rimini‘ te Havelte.

Speciale gelegenheid? Wij staan klaar voor passend advies.

Voor de dagelijkse boodschap of ontbijt is er in het centrum een supermarkt, bakker en een slager te vinden.

Voor een middag winkelen adviseren wij Steenwijk, Meppel of Zwolle, welke zich alle kenmerken door een historische binnenstad.

Centrum Meppel

WhatsApp De Eursingerhof
Verzenden via WhatsApp